Terugkijken: Webinar Herstelondersteunende Intake (HOI) – 28 januari

Op 28 januari vond het webinar ‘Herstelondersteunende Intake (HOI)’ plaats. Hier kunt u de opnamen van de centrale presentatie en de sheets van PowerPoint-presentatie terugkijken. Het webinar bestaat uit twee delen dus u vindt hieronder twee filmpjes.

Over de Herstelondersteunende intake

Positieve gezondheid en meer tevreden klanten, dat zijn de uitgangspunten achter de Herstelondersteunende intake waar GGZ Noord-Holland-Noord sinds 2018 mee werkt. Alle nieuwe aanmelders tussen de 18 en 70 jaar krijgen bij GGZ Noord-Holland-Noord een Herstelondersteunende intake (HOI). Direct na aanmelding is er telefonisch contact met de cliënt, waarin een eerste screening plaatsvindt. Na twee tot drie weken volgt een gesprek met een ervaringsdeskundige, een regiebehandelaar en een basispsycholoog of spv’er die de verslaglegging en coördinatie doet. Dus niet de diagnose, maar de vraag van de cliënt centraal. Wat is er gebeurd? Waar wil hij/zij aan werken? Wat moet de opbrengst zijn? Zo’n tweederde van de mensen kiest ervoor om ook in de herstelwerkplaats aan de slag te gaan. Het aantal verwijzingen naar de S-GGZ is teruggelopen.

Het webinar werd verzorgd door Marty Dijkstra, GZ-psycholoog-psychotherapeut & manager aanmeldpunt & e-Health en Marieke Noort, senior ervaringsdeskundige, van GGZ Noord-Holland-Noord.

Deel 1

Deel 2

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email